Kezdőlap Pályázatok Támogatott pályázatok CBC Vásárok I. Kontakt Szakvásár (Feled)

I. Kontakt Szakvásár

Email Nyomtat PDF


www.husk-cbc.eu                                                      www.hungary-slovakia-cbc-eu 
 

Feled község a „Közös magyar-szlovák marketing info-csatorna „projekt keretein belül 2010. július 10-én megrendezte az

I. Kontakt Szakvásárt


Feleden, ahol a szlovák és a magyar vállalkozók egyaránt bemutatták a termékeiket és szolgáltatásaikat.

A kiállításon összesen 25 vállalkozás vett részt - ebből 15 vállalkozó Szlovákiából és 10 vállalkozó Magyarországról jelent meg. A vásárt Feled polgármestere Mihályi Gábor nyitotta meg közösen a projekt partnerekkel, Panyik Anitával - a Pétervásárai Kistérség Többcélú Társulása Munkaszervezetének vezetőjével és Pál Lászlóval- a Társulás elnökével, aki egyben Pétervására város polgármestere. A program egy bevezető munkatalálkozóval vette kezdetét, ahol Feled polgármestere bemutatta a projektben elért eredményeket. Elfogadták a meghívást helyi önkormányzatok, fejlesztési ügynökségek, továbbá különböző intézmények és szervezetek Szlovákiából és Magyarországról is. A vásár fő célja, hogy elősegítse a gazdasági vállalkozások versenyképességének növelését a határ menti vidéki területeken is, továbbá létesítsen aktív kapcsolatokat és partnerséget alakítson ki az egyéni vállalkozások között. Nem utolsó sorban, hogy megújítsa a hagyományos szlovákiai magyar vidéki piacok hangulatát, amelyek történelmileg is ismertek Feleden. A pétervásárai projekt partner Pétervásárán 2010. május 21-22. között rendezte meg az I. Kontakt Szakvásárt, ahol a vállalkozók közösen mutatták be termékeiket.


A vásáron megjelenő vállalkozások lehetőséget kaptak egymás értékelésére: eldönteni azt, hogy "Kié a legkreatívabb kiállítási sátor? Az értékelés eredményeképpen az arany plakettet Július Mihályi (Mihályi Pékség, Feled), az ezüst plakettet Ladóczki Vilmos (Újbást), a bronz plakettet magyar egyéni vállalkozó Németh Gábor (Németh Szőrme Pétervására) nyerte. Minden kiállító emléktáblát is kapott. Az I. Kontakt Szakvásár eredménye saját tevékenységek, termékek és szolgáltatások bemutatása régiónk lakosainak, valamint vállalkozóink propagálása és megismerkedése határon túli partnerekkel. A vásár mottója: Mutassuk meg, mit tudunk, mit csinálunk, mit termelünk, elsősorban a régiónkban, és aztán máshol is a környéken.


A vásárhoz kapcsolódó költségek a projekt forrásaiból voltak biztosítva. A projektet az Európai Unió a Magyarország - Szlovákia Határokon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretein belül támogatja.

A nap folyamán számos kulturális program színesítette a rendezvényt.


Feled Község Önkormányzata
980 02 Jesenské, Sobotská 10.
Tel./fax: +421 475698283; +421 475698422     e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet

 

A rendezvényről készült fotók a galéria menüből érhetők el!

Utoljára frissítve ( 2011 október 20., csütörtök 08:16 )  

Kapcsolat

Pétervásárai Kistérség Többcélú Társulása

A kistérségi iroda

Elnök: Eged István

Cím: 3250 Pétervására,
Kossuth L. út 1.

Telefon:

36/568-052 | Fax: 36/568-053

Email : pvkttars@t-online.hu

ARANYKAPU

"ARANYKAPU"
Kistérségi Humán Szolgáltató Központ

3250 Pétervására,
Szent Márton út 14.

          Tel: 36/568-082,
                  36/568-083

Pedagógiai szakszolgálat:
                  36/568-052

email: aranykapu@petervasara.hu


Ki olvas minket ?

Jelenleg 14 vendég olvas minket